Gå til hovedindhold
Sponsoreret

Sponsoreret indhold:

Stream 'Dr Death' eksklusivt på C More. Få 2 uger for 0 kr her:

CMore

Nogle historier er så vilde og voldsomme, at det er svært at tro på, at de faktisk har fundet sted. Sådan en fortælling ligger til grund for den streaming-aktuelle 'Dr. Death', der er baseret på en sand forbrydelse.

Krimiserien handler om den karismatiske unge neurokirurg Dr. Christopher Duntsch, der invaliderede over 30 patienter og tog to menneskliv med sine fejlbehandlinger hos rygpatienter.

De uhyggelige behandlinger fik lov til at fortsætte på grund af et fejlslagent amerikansk sundhedssystem, og serien fortæller på samme tid historien om to læger, der gør, hvad de kan for at få ham stoppet.

Dr. Duntschs syge sind førte til, at kirurgen fik en livsvarig fængselsstraf i 2017 for sine gerninger, hvilket blev den første dom nogensinde givet til en læge for fejlbehandling i USA.

TV_EAT01_M5806_0005.jpg

Imponerende rolleliste

Den grusomme historie om den livsfarlige læge er omsat til en lige så spændende krimiserie, der har en stærk rolleliste bag sig.

The Affair-skuespilleren Joshua Jackson spiller hovedrollen som lægen, der på charmerende vis fik lokket den ene patient efter den anden ind i sin dødsensfarlige operationsstue i 2010'ernes Dallas.

Krimiserien byder dog på endnu flere imponerende navne med bl.a. Alec Baldwin og Christian Slater i rollerne som Dr. Robert Henderson og Dr. Randall Kirby. Makkerparret anede uråd, da de invaliderende patienter blev flere og flere, og de fik ultimativt sat en stopper for deres kollega i samarbejde med en statsanklager.

Ofrene for Dr. Duntschs fejlbehandlinger kan desuden opleves på helt tæt hold i dokumentarserien Dr. Death: The Undoctored Story, som også netop nu kan streames på C More.

drdeath.jpg

Seneste skud på true crime-stammen

Interessen for true crime-genren har aldrig været højere, og 'Dr. Death' er det seneste skud i stammen af ekstraordiære kriminelle fortællinger, der har fået omtale verden over.

Filmatiseringen af sagen om Dr. Duntsch skiller sig dog bl.a. ud ved ikke på nogen måde at sætte spørgsmålstegn ved, om neurokirurgen foretog sine fejlbehandlinger med vilje. 

'Dr. Death' fungerer derfor ikke som et traditionelt mordmysterium som mange andre indenfor genren, men giver nærmere et indblik i den forfærdelige mand bag facaden og et frustrende system, der lod hans handlinger stå på alt, alt for længe.

Mens mange måske forbinder true crime med dokumentarformatet, så får denne serie skabt nogle dybt ubehagelige scener ved at genfortælle historien med skuespillere, hvor man som publikum fx får mulighed for at høre dødslægen bore i en patients rygsølje.

TV_EAT01_M5801_0505.jpg

Med rødder i prisbelønnet podcast

Krimiserien er som nævnt baseret på den sande, uhyggelige historie om Dr. Christopher Duntsch, men fortællingen er faktisk allerede verdenskendt gennem Wonderys prisbelønnede podcast ved samme navn.

Podcasten har haft over 50 millioner lyttere og har siden sin populære første sæson om Dr. Duntsch gennemgået to yderligere historier om forfærdelige og dødsensfarlige læger.

Med en grusom true crime-historie, en populær podcast samt en stærk rolleliste bag sig er der altså lagt op til en veloplagt, spændende og intens ny krimiserie med 'Dr. Death'.

Stream 'Dr Death' eksklusivt på C More. Få 2 uger for 0 kr her.

CMore

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.