Gå til hovedindhold
Filmhitlisten

Filmhitlisten er en ny liste, der giver dig overblik over de mest sælgende film, du kan købe og leje, hver uge!

 

I denne uge lanceres Filmhitlisten, der er den første officielle, ugentlige topliste for digitale film i Danmark.

Du kan således hver uge se de mest populære film på køb og leje. Tallene er baseret på købs- og lejedata fra de største digitale filmtjenester i Danmark, bl.a. Blockbuster, Viaplay, SF Anytime, Apple TV og Rakuten TV.

Læs om alle filmene herunder og se en kort trailer-præsentation af ugens mest sælgende film nederst i artiklen.

Filmhitlisten i denne uge:

1. Retfærdighedens ryttere

Den danske action-komedie 'Retfærdighedens ryttere' er en ny film af Anders Thomas Jensen - manden bag elskede film som Blinkende lygterDe Grønne Slagtere og Adams Æbler.

Filmen handler om militærmanden Markus, der må drage hjem fra krig for at tage sig af sin teenagedatter, da hans kone dør i en tragisk togulykke.

Eller er det nu en ulykke? Matematiknørden Otto, der var ombord på toget, mener nemlig, at en større konspiration står bag, og sammen med hans to excentriske venner Lennart og Emmenthaler, mener han at have beviser.

De opsøger Markus, som er opsat på at få hævn over sin kone, og de begiver sig ud på et retfærdighedstogt.

Filmen samler en af årets vildeste dansk rollelister med Mads MikkelsenNikolaj Lie KaasNicolas Bro og Lars Brygmann i front overfor bl.a. Andrea Heick Gadeberg (Ser du månen, Daniel), Gustav Lindh (Dronningen) og Roland Møller (Under sandet).

Retfærdighedens ryttere kan ses her.

2. Godzilla vs. Kong

Actionfilmen 'Godzilla vs. Kong' har som titlen indikerer de to legendariske filmmonstre på menuen, nemlig den japanske Godzilla og kæmpeaben King Kong. Menneskeheden er således fanget i midten, når de to giganter mødes til monsterkamp.

Filmen forener nemlig de to monsteruniverser fra henholdsvis Kong: Skull Island og Godzilla samt dens efterfølger Godzilla: King of the Monsters.

De to enorme bæster har siden da været at finde i en række forskellige film og er blevet en fast del i populærkulturen.

Godzilla vs. Kong kan ses her.

3. The Little Things

Thrilleren handler om to politibetjente, der efterforsker en række brutale mord. Det sætter dem på sporet af en mystisk enspænder, som de mistænker for at være seriemorderen.

Filmen har store navne som Denzel WashingtonRami Malek og Jared Leto på rollelisten. Sidstnævnte modtog en Golden Globe-nominering for sin præstation.

Intruktøren har tidligere stået bag The Blind Side og 'Saving Mr. Banks'. Han skrev manuskriptet i 1993 til Steven Spielberg, der dog afviste at lave den, fordi den var for mørk.

The Little Things kan ses her.

4. Druk

Det Oscar-vindende drama tager udgangspunkt i tankerne fra en norsk filosof, der mener, at mennesket er født med en alkoholpromille, der er 0,5 for lav.

Fire gymnasielærere, der alle er groet fast i deres tilværelse, beslutter sig for at igangsætte et eksperiment, hvor de dagligt og i arbejdstiden vil ramme en promille på 0,5. Resultaterne er slående, alt føles ligesom lettere og mere frit, men et alkohol-indtag hver dag er heller ikke uden konsekvenser.

'Druk' er den seneste film af Thomas Vinterberg, der selv kalder den for en slags hyldest til druk og livet selv. Man skal ikke forvente en løftet pegefinger, men derimod et nuanceret billede på alkoholkulturen i Danmark.

Druk kan ses her.

5. Klovn the Final

Lige nu kan man se 8. sæson af Klovn på TV2 Play, og det er formentlig også derfor, at den sidste film i rækken nu er blevet ekstra populær igen.

I den nye film skal Frank fejre sin 50-års fødselsdag, og selvoptagetheden er steget ham til hovedet. Men da Mia pludselig begynder at snakke om at ville skilles, må han tage en revurdering af sin situation.

Først skal han en fødselsdags-smuttur med Casper til Island, men af uransagelige veje ender de to venner i Lars Hjortshøjs hus, hvor de bliver fanget, og Frank får pludselig mulighed for at se sit liv udefra.

Klovn the Final kan ses her.

6. The Marksman

Action-filmen 'The Marksman' handler om en mand på en ranch i Arizona, der bliver den usandsynlige beskytter af en ung mexikansk dreng.

Drengen er på desperat vis flygtet ind i USA fra et narkokartels snigmordere, der er fulgt efter ham over den mexikanske grænse.

I hovedrollen ses Liam Neeson, der er kendt fra andre actionfilm som Taken og Batman Begins.

The Marksman kan ses her.

7. Disturbing the Peace

Action-thrilleren om en tidligere Texas ranger, der har lagt revolveren på hylden efter en tragisk begivenhed.

Men han må igen gribe til våben, da en ondsindet motorcykelbande invaderer hans by.

'Disturbing the Peace' har Guy Pearce fra Memento og Iron Man 3 i hovedrollen som Texas rangeren Jim.

Disturbing the Peace kan ses her.

8. Croods - en ny tid

Animationsfilmen 'Croods - En ny tid' er fortsættelsen til The Croods, hvor en neandertaler-familie, der har levet hele deres liv i en hule, må vove sig ud på en forunderlig rejse i søgen på et nyt hjem, efter deres hjem styrter sammen. 

Denne gang bliver familien Crood udfordret af familien Bedrested, som mener, at de er både bedre og mere udviklede end dem. 

Men da en fælles fjende truer dem, må de slå sig sammen og se på tværs af forskelligheder - og faktisk er de måske meget bedre sammen. 

Filmens instruktør har tidligere arbejdet på andre familiefilm som Kung Fu Panda-filmene og Shrek den lykkelige.

Croods - en ny tid kan ses her.

9. After We Collided

Efter hændelserne i After starter Tessa sit praktikforløb hos et bogforlag som single og selvstændig. Imens lever Hardin en rodløs tilværelse, imens han prøver at komme over tabet af sit livs kærlighed.

Da Tessa i en brandert på en forretningsrejse ringer til Hardin, finder han hende på et hotelværelse med hendes nye kollega Trevor, og Hardin bliver sygeligt jaloux. 

Herefter bliver de to teenageres liv igen viklet ind i hinanden, og de må nu prøve at håndtere deres komplicerede følelser for hinanden, mens de kæmper med tillid, emotionelle udbrud og deres unægtlige tiltrækning til hinanden.

Josephine Langford og Hero Fiennes Tiffin vender tilbage i de to hovedroller, mens Dylan Sprouse bliver tilføjet til universiet i rollen som Trevor.

After We Collided kan ses her.

10. 2 Hearts

Det romantiske drama '2 Hearts' handler om to nyforelskede par, der bevæger sig ud i to adskilte kærlighedseventyr. Deres veje krydses dog på dramatisk vis, da smertefulde og skæbnesvangre beslutninger må træffes. Filmen er baseret på en virkelig historie. 

I filmen medvirker Jacob Elordi, som er bedst kendt fra tv-serien 'Euphoria' og Netflix-filmene The Kissing Booth og The Kissing Booth 2

2 Hearts kan ses her.

Trailers til ugens filmhitliste:

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.