Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

007: Dr. No (u/text)

Første med Agent 007 Læs mere
1969
Action
110 min

Filmen, der startede det hele. “Dr. No” lancerede den relativt ukendte skotte Sean Connery som James Bond 007, superagenten, der parrede den engelske gentlemans stilsans med den amerikanske krimihelts slagkraft. Connery gav Ian Flemings romanfigur sin helt egen blanding af charme, selvironi, sexappeal og farlighed. Resultatet virkede “som en bombe” på biografgængerne i 1962 (citat: Timothy Dalton).

På mission i eksotiske Jamaica møder 007 sin første superskurk (Joseph Wiseman), en ildspyende “drage”, en væmmelig fugleedderkop og Ursula Andress, der stiger op af havet i en uforglemmelig hvid bikini.

Budgettet og forventningerne var beskedne til denne knaldperle af en detektivfilm, som blev et uventet hit i biograferne. Succesen grundlagde en franchise med indtil videre 24 efterfølgere, gjorde Connery til superstjerne og leverede med Monty Normans “James Bond Theme” det indre soundtrack til alle mænd, der siden har iført sig en smoking foran spejlet.

Rating star
4.5
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere actionfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.