Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

100 Horsemen - Cahiers

1969
‘100 Horsemen’ er en modernistisk storfilm om sammenstødet mellem maurere og spaniere (anført af Don Fernando, søn af El Cid) i middelalderens Spanien. Vittorio Cottafavi var en mester udi den farvesprudlende svær og sandaler-genre. I ’100 Horsemen’ fylder han hvert eneste billede til bristepunktet med ornamenterede detaljer, statister og kostumer. Hans film er som et ”vedvarende udbrud, et fyrværkeri af idéer og opdagelser.” (Cahiers du cinéma nr. 111). ’100 Horsemen’ er et pragteksempel på, hvor visuelt opfindsom Cottafavi var, når det kom til at koreografere kampscener. Filmen er ”en af de sjældne historiske storfilm, som med rette kan defineres som ’moderne’.” (Cahiers du cinéma, nr. 180).

Den italienske instruktør var en af Cahiers-stabens store helte. Cahiers-skribenten Luc Moullet lavede sågar en fiktionsfilm i 1989 om bladets besættelse af den italienske instruktør (en film, vi desværre ikke kunne skaffe til denne serie).
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.