Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

2001: A Space Odyssey (1968)

Stanley Kubricks rumrejse Læs mere
Science Fiction
165 min
Kan streames på
HBO Max SF Anytime Viaplay Rent & Buy Rakuten TV Blockbuster

Stanley Kubricks ‘Rumrejsen år 2001’ er med sin storslåede billed- og lydside en milepæl inden for science fiction-genren. Og ikke mindst er det en af de mest langtidsholdbare refleksioner over menneskets position på jorden og i universet.

Filmen starter i forhistorisk tid. Abemennesket bliver forvandlet til intelligensvæsen, og umiddelbart herefter følger et af filmhistoriens mest berømte filmklip. Sejrsberuset over sin nyvundne overlegenhed slynger abemennesket en knogle mod himlen. Fra knoglen bliver der klippet direkte til et rumskib i glideflugt mod månen. Hvilken retning tager evolutionen herfra?

Stanley Kubrick, der også stod bag film som The Shining og Eyes Wide Shut, skabte filmens banebrydende special effects i et samarbejde med pioneren Douglas Trumbull, og det samarbejde indbragte en Oscar. Og sjældent er Johann Strauss’ perlende valsemusik blevet brugt mere effektivt.

Science fiction-filmen bliver nu vist i en restaureret IMAX-udgave.

Rating star
5.3
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere science fiction-film

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.