Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

2010

Repremiere på efterfølgeren til 'Rumrejsen år 2001' Læs mere
Science Fiction
116 min
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster Rakuten TV

I science fiction-filmen '2010' bliver amerikanerne og russerne trods af en truende verdenskrig enige om at sende en fælles ekspedition af sted for at opklare, hvad der skete med monolitten, HAL-computeren og rumskibet Discovery tilbage i 2001

Lidet aner de, at de på nærmeste hold vil blive vidner til forbløffende begivenheder.

Filmen '2010' er opfølgeren til Kubricks 2001: A Space Odyssey, hvor det er Roy Scheider, Helen Mirren og John Lithgow, der afsøger himmelrummets tavse vidder.

'2010' blander – ikke ulig Christopher Nolans Interstellar – det effektive effekt-sug og de helt store spørgsmål. Det drejer sig om livets opståen, tilværelsens uafdækkede dimensioner og muligheden af fred på Jorden.

Peter Hyams instruerede, producerede, skrev og fotograferede '2010' – og fik under hele processen vejledning og støtte fra Kubrick. Filmen blev blandet modtaget af den danske presse, der ikke kunne tage blikket fra det 20 år ældre mesterværk. De fleste var dog imponeret af filmens visuelle udtryk og effekter, hvor det store, flotte Panavision-format udnyttes fuldt ud.

'2010' blev nomineret til fem Oscars i de tekniske kategorier.

Rating star
3.3
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere science fiction-film

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.