Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

The African Queen (1951)

Adventure-klassikeren Læs mere
Adventure
105 min
i 'Afrikas Dronning' er den forfinede missionær Rose Sayer (Katharine Hepburn) på flugt fra tyskerne i Belgisk Congo under 1. verdenskrig. Hun hyrer den fordrukne skipper Charlie Allnut (Humphrey Bogart) og hans dampbåd Afrikas Dronning til at bringe sig tilbage til civilisationen. Det umage par er fra første sekund fjendtligt indstillet over for hinanden, men de tvinges til at samarbejde mod ydre farer og fjender. Humphrey Bogart blev belønnet med sin karrieres eneste Oscar for rollen som Charlie.

‘Afrikas Dronning’ er for en stor del filmet med tunge Technicolor-kameraer on location i Uganda. Fotografen Jack Cardiff måtte optage junglescenerne med meget lidt kunstigt lys, og det var også en udfordring for ham at samstemme farverne fra udendørsoptagelserne med de scener, der blev optaget i en studie-vandtank. Cardiffs fotografering tilfører historien en realisme, som på det tidspunkt var usædvanlig for film fra ‘det mørke kontinent’.
Rating star
4.1
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere adventure-film

Flere romantiske film

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.