Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Ai Weiwei: Never Sorry

Kunst og aktivisme Læs mere
2012
Dokumentar
92 min
Kan streames på
SF Anytime

Dokumentarfilmen 'Ai Weiwei: Never Sorry' er et portræt af kunstneren og aktivisten Ai Weiwei. Den er instrueret af den kinesiske journalist Alison Klayman, der i årene mellem 2008 og 2010 fik hidtil uset adgang til manden.

Filmen foregår i Kina - et land, hvor befolkningen har meget begrænsede rettigheder, og aktivister holdes nede med vold - hvor Ai forsøger at trænge igennem den regeringens mur af kontrol. Det sker via ambitiøs kunst og politiske provokationer. Men hvem er Ai Weiwei egentlig?

 

Han blev født i 1957 og er opvokset i en arbejdslejr, da hans far blev sat i tvangsarbejde på grund af sine digte. Selvom den unge Ai blev uddannet på filmskolen i Peking (nu Beijing), var det kunst i alle dens former, der optog ham. Efter et ophold i USA vendte han hjem til Kina, nu med ny kunstnerisk gennemslagskraft gemt i ærmet.

'Ai Weiwei: Never Sorry' følger hans kunstneriske udfoldelser (fra forberedelsen til de store udstillinger), ser nærmere på inspirationen til hans kunst og kommer helt tæt på hans privatliv.

Rating star
3.3
/6
Brugerne
Rating star
4.3
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.