Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Albert Nobbs

Glenn Close i mandeklæder Læs mere
2012
Drama
114 min
Kan streames på
HBO Max Viaplay Rakuten TV

I filmen 'Albert Nobbs' spiller Glenn Close titelrollen som butler i Dublin.

I 1800-tallets Irland er kvinderne stærkt undertrykte, så Albert Nobbs (Glenn Close) har skabt sig en ny identitet. Forklædt som mand arbejder hun som butler på et af de fineste hoteller i Dublin.

Her udspiller hverdagen sig med diverse dramaer både blandt personalet og gæsterne. Men da den unge maler Hubert Page (Janet McTeer) dukker op, bliver der for alvor rykket ved noget inde i Albert, der måske kunne få hende til at lade masken falde og turde gå efter sine drømme.

Filmen er baseret på novellen 'The Singular Life of Albert Nobbs' af George Moore. Glenn Close har været med til at skrive historien om til manuskript og har i hele 15 år arbejdet på af få denne film til at blive en realitet.

Hendes arbejde bar frugt, da filmen blev nomineret til tre Oscars. Glenn Close fik selv en nominering for bedste kvindelige hovedrolle, Janet McTeer for bedste kvindelig birolle, og så fik filmen en nominering for bedste make-up.

Rodrigo Garcia laver udpræget film med fokus på kvinder som bl.a. 'Mother and Child' (2009) og 'Things You Can Tell Just by Looking at Her' (1999).

Rating star
4.5
/6
Brugerne
Rating star
3.8
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.