Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Angry Inuk

Kan streames på
Amazon Prime Grand Hjemmebio

I denne pris-vindende dokumentarfilm kortlægger filminstruktør Alethea Arnaquq-Baril (Nunavut) anti-sælfangst kampagnernes historie og de ødelæggende konsekvenser for inuitiske lokalsamfund. Filmen eksponerer blandt andet nogle af de taktikker, som har gjort anti-sælfangst kampagner til et lukrativt foretagende for dyrevelfærdsorganisationer: Billeder af hvide babysæler og påstanden om at sæler er en truet dyreart. Arnaquq-Baril tilslutter sig en generation af Inuit, som kæmper for at ændre de dominerende forestillinger om sælfangst – og bidrager med Angry Inuk med en ny stemme til debatten. 

Filmen er produceret og distribueret af National Film Board of Canada. Den bliver præsenteret i samarbejde med Biffen Nordkraft, Center for Innovation and Research in Culture and Living in the Arctic (CIRCLA) og Institut for Kultur og Globale Studier ved Aalborg universitet.

Rating star
5
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.