Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Apu-trilogien - Satyajit Ray 2022 - Event

1969
I ’Apus verden’ - den sidste del af trilogien - bor den voksne Apu i en ussel lejlighed i Calcutta og forsøger at slå igennem som forfatter. Under en bryllupsfest på landet bliver han presset til at gifte sig med teenageren Aparna. Mod al forventning bliver ægteskabet glædesfyldt, og skildringen af deres forhold er blevet kaldt en af filmhistoriens mest rørende og intime beskrivelser af ægteskabelig lykke. Men et år efter dør Aparna i barselsseng…

I ’Den ubesejrede’ er er den unge Apu flyttet til den hellige by Benares sammen med sine forældre. Faren arbejder som præst ved Ganges' bred, men da han dør, må moren tage sin søn med tilbage til svigerfarens hus på landet. Som ung mand vinder Apu et legat til at læse videre i Calcutta. Han bliver indfanget af livet i den store by og besøger kun sjældent og modvilligt sin mor. I filmens måske mest gribende øjeblik venter den døende mor om natten på det tog, hun håber vil bringe Apu tilbage til hende en sidste gang.

‘Sangen om vejen’ blev et stort gennembrud for Satyajit Ray. Apu er en lille dreng, der vokser op i en afsidesliggende landsby i Bengalen. Hans forældre er fattige og kan knapt nok brødføde Apu, hans ældre søster Durga og en gammel kvinde, som bor sammen med dem. Lyriske hverdagsskildringer og små dramatiske øjeblikke veksler med større tragedier i Rays bevægende mesterværk. Ravi Shankars vidunderlige musik bidrog til, at 'Sangen om vejen' blev en verdensomspændende succes.
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.