Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Bag Blixens maske

Kvinden bag fænomenet Læs mere
2011
Dokumentar
58 min

'Bag Blixens maske' handler om forfatteren Karen Blixen der omtalte sig selv som storyteller, men over for en snæver kreds af venner talte hun om sig selv som djævelens veninde.

Hvad betød det? Var denne påstand litterær selviscenesættelse, eller havde det nogen dybere mening? Det forsøgte den senere litteraturprofessor Aage Henriksen, der tidligt blev venner med Karen Blixen, at komme til bunds i.

Ligesom forfatteren Thorkild Bjørnvig blev han trukket dybt ind i Karen Blixens univers og mærkede hendes farlighed. Forsøget på at afdække Karen Blixens hemmelighed førte Aage Henriksen ud på en sindsoprivende rejse, der bragte ham i forbindelse med en serie af okkulte fænomener.

På denne rejse havde Aage Henriksen en fortrolig i sin den dengang 10-årige søn, Morten, og det er ham der nu år senere har taget de gamle optagelser frem og har instrueret 'Bag Blixens maske'.

Rating star
4.6
/6
Brugerne
Rating star
4.7
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Flere danske film

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.