Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Bag fjendens linjer

Black Hawk Down i Belfast Læs mere
2014
Thriller
99 min
Kan streames på
Rakuten TV HBO Max Viaplay

'Bag fjendens linjer' følger Gary, en uprøvet, britisk rekrut, der ikke forventer at opleve egentlig krig, men som til sin egen overraskelse udstationeres i Belfast.

Året er 1971, og forholdet mellem protestanter og katolikker i den nordirske hovedstad er mildest talt anspændt. Den første opgave bliver at forhindre en gadekamp på grænsen mellem katolske og protestantiske kvarterer, men situationen løber løbsk, og Gary bliver væk fra sin deling. I en labyrint af fjender må den unge soldat forsøge at undslippe med livet i behold.

Ved første øjekast kan ’Bag fjendens linjer’ minde om britisk socialrealisme af Ken Loach, men der er først og fremmest tale om en hæsblæsende thriller med elementer af både Black Hawk Down, Judgment Night og Apocalypto. Som publikum er man side om side med den desperate soldat, der ved hvert gadehjørne skal tage en ny og potentielt skæbnesvanger beslutning.

Soldaten Gary spilles af talentet Jack O'Connell, der også har hovedrollen i krigsfilmen Unbroken. ’Bag fjendens linjer’ deltog i hovedkonkurrencen på årets Berlinale. (copyright: kino.dk)

Rating star
4.7
/6
Brugerne
Rating star
4.5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere thrillers

Flere krigsfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.