Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Barbara

Vinder af Sølvbjørnen Læs mere
2012
Drama
105 min
Kan streames på
Blockbuster SF Anytime

I det tyske drama 'Barbara' er titelpersonen en ung børnelæge, der som straf for at ansøge om visum til Vesten bliver forflyttet til et hospital i en lille kystby i 80’ernes Østtyskland. Barbara er først fast besluttet på at flygte, men hun bliver konstant overvåget af Stasi.

Trods sin frygt for at hospitalschefen André er stikker, tiltrækkes hun imidlertid af ham, og da Barbaras vesttyske kæreste forsikrer hende om, at han nok skal forsørge hende, når hun kommer til Vesten, vokser hendes tvivl. Kan livet på den anden side af Jerntæppet virkelig give hende den frihed, hun længes efter?

Selvom 'Barbara' er fiktion, har instruktør og manuskriptforfatter Christian Petzold fundet inspiration til filmen i en østtysk læges erindringer.

Filmen vandt Sølvbjørnen for Bedste instruktion ved Berlinalen i år, og den er Tysklands bud på en Oscar-nominering for Bedste udenlandske film. I hovedrollerne som Barbara og André ses tyske Nina Hoss og Ronald Zehrfeld.

Rating star
4.2
/6
Brugerne
Rating star
4.2
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.