Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Big Eyes

Biografisk drama af Tim Burton Læs mere
2015
Drama
106 min

Filmen 'Big Eyes' foregår i 1950ernes USA, hvor den talentfulde kunstmaler, Margaret, er blevet skilt fra sin mand. Lynhurtigt falder hun for den charmerende Walter Keane, der selv har en kunstner gemt i maven, og de to bliver snart gift.

Margaret maler portrætter af børn med unaturligt store øjne. De særprægede billeder skaber straks interesse blandt kunstkøbere fra nær og fjern, men det er først, da Walter sælger værkerne som sine egne, at kæmpesuccesen er sikret. For Margaret handler det dog ikke om at blive millionær, men om kunstnerisk anerkendelse.

Derfor sætter den handlekraftige kvinde sig for at fortælle verden, at hun i virkeligheden står bag malerierne med de store øjne. En beslutning hendes mand bestemt ikke har i sinde at lade hende gennemføre.

Tim Burtons nye film, 'Big Eyes', er en biografisk skildring af ægteparret Keane, der står for en af det 20. århundredes mest bemærkelsesværdige sager i kunstens verden. Samtidig er det en historie om lige anerkendelse i en tid, hvor kvindelige kunstnere har lavere status end deres mandlige modpart. Filmen er en afviger i forhold til Burtons seneste film som Alice in Wonderland og Dark Shadows og ligger tættere op ad fx Ed Wood.

'Big Eyes' er tilmed noget mindre ekspressionistisk i sin billedstil, end man er vant til fra Burton, men til gengæld lægges der vægt på skuespillet med Oscar-nominerede Amy Adams og dobbelte Oscar-vinder Christoph Waltz i hovedrollerne. (Copyright: kino.dk)

Rating star
3.8
/6
Brugerne
Rating star
3.5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.