Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Blekingegade-banden

Filmen om Danmarks mest omdiskuterede kup Læs mere
2009
Dokumentar
104 min
'Blekingegadebanden' er den autentiske beretning om en gruppe unge danske idealister, der mistede grebet om deres egen moral.

Blekingegadebanden risikerede deres egen frihed, og andres liv og førlighed, for at skaffe penge til en sag, der var større end dem selv. De startede som politiske aktivister men kom dybere og dybere ind i en organisation, der havde flere lag – legale og illegale.

Nogle stoppede i tide. Andre gik med et stykke af vejen. Og nogle få valgte at gå hele vejen. Det hele endte i november 1988 med danmarkshistoriens indtil da største kup og drabet på en 22-årig politimand.

I 'Blekingegadebanden' møder vi aktivister fra dengang, også nogle af dem som gik linen ud. Og vi møder det politi som i så mange år var lige i hælene på banden, men som alligevel ikke formåede at gribe ind før det tragiske drab i Købmagergade.

Instruktøren Anders Riis-Hansen er prisbelønnet dokumentarist og er til daglig dokumentar-redaktør på DR. I samarbejde med Øvig Knudsen har han endevendt sagen i et dybdeborende værk, som føjer nye facetter til historien.

Rating star
3.7
/6
Brugerne
Rating star
4.5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Flere danske film

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.