Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Blue Jasmine

Årets Woody Allen-film Læs mere
2013
Komedie
98 min
Kan streames på
TV2 PLAY Grand Hjemmebio Blockbuster SF Anytime

'Blue Jasmine'  er Woody Allens 43. film, og handler om Jasmine, der lever et forkælet liv i sus og dus som en del af New York snobbede overklasse.

Hun har aldrig haft et job, og igennem mange år har Jasmine tilsyneladende levet uvidende om, hvordan hendes mand Hal egentlig tjener sine penge. Da Hal viser sig at være en svindler og ægteskabet efterfølgende går i stykker, styrter hele hendes verden i grus. Pengene og den medfølgende status som Chanel-klædt jetsetter forsvinder hurtigt, og nu må Jasmine samle de sidste af sine svage nerver og starte helt forfra. 

Heldigvis har hun en søster i San Francisco, der gerne vil hjælpe. Det viser sig dog hurtigt at være en stor udfordring at bo i en beskeden lejlighed, at søge et job, samt ikke mindst at lade fortiden være fortid.

Den produktive filmlegende Woody Allen behandler med 'Blue Jasmine' en kvindes økonomiske og sociale deroute samt prisen for ikke at se realiterne i øjnene, før det er for sent. Som med Match Point og Midnight in Paris har den 78-årige instruktør både skrevet og instrueret, men valgt ikke at spille med.

Det er første gang, Cate Blanchett (The Aviator) medvirker i en af Allens film, hvilket hun gør sammen med Alec Baldwin (It’s Complicated), Sally Hawkins (Happy-Go-Lucky), Peter Sarsgaard (An Education) og en af USA’s mest populære standup-komikere, Louis C.K. (også kendt fra TV-serien ’Loui’).

kino TV - Interview med Woody Allen

Cate Blanchett modtog en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle i 'Blue Jasmine'.

 

Rating star
4.6
/6
Brugerne
Rating star
5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere komedier

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.