Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

The Blue-Veiled - Irans kvinder 60 år

1969
’The Blue-Veiled’ er lavet af Irans førende kvindelige filminstruktør, Rakhshan Bani-Etemad, bl.a. kendt for ’Under the Skin of the City’, der frygtløst diskuterede smugleri, fattigdom, hustruvold og almindelig håbløshed i præsidentvalgets skygge i år 2000. Det særlige ved Bani-Etemad er dog hendes autentiske sans for menneskelige reaktionsmønstre, når samfundet presser dem.

En ældre tomatplantage-ejer (Ezzatolah Entezami) forelsker sig efter sin kones død i Nobar, en af fabrikkens arbejdere (Fatemah Motamed-Aria), selv om det bringer hans forhold til både døtre og svigerforældre i fare. Mens alle i den store familie presser den gamle mand til at opgive forholdet til den ’stakkels’ pige, træffer den gamle mand sit endelige valg.

Selve emnet i ’The Blue-Veiled’, kærligheden mellem en gammel enkemand og en ung ugift kvinde, er ret vovet for iransk film. Filmen vover endnu mere ved at foreslå et forhold mellem de to, mens de ikke er gift: selvom det antydes, at de har aflagt sighe-løfte (midlertidigt ægteskab).

Filmen er fuld af små observationer, mesterligt spillet af de to hovedroller, som stille og alligevel effektivt formidler de skjulte ønsker hos disse to voksne elskere. ’The Blue Veiled’s hovedbudskab synes at være, at kærlighed ikke kender nogen grænser og kan bryde mange sociale tabuer, herunder klasse. Det er en stille perle, som bør opsøges og ses.
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.