Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Borgman

Djævelsk thriller Læs mere
2013
Thriller
113 min
Kan streames på
Blockbuster SF Anytime

Filmen 'Borgman' handler om en bums, der manipulerer sig ind hos en overklassefamilie og langsomt forvandler deres tilværelse til et mareridt. Det er dog ikke bare filmens plot, der er værd at lægge mærke til, men også filmens form. Man skal nemlig være indstillet på at blive talt til i et filmsprog, der måske ikke hele tiden er lige let at forstå.

Da ’Borgman’ blev vist på årets filmfestival i Cannes, blev den modtaget med vidt forskellige reaktioner. Efterfølgende beskrev publikum den som en surrealistisk, absurd, sjov, voldelig gyser-drama-komedie. Med andre ord en vild blanding af genrer, og den er af samme årsag svær at vide sig klog på.

Som publikum kan man eksempelvis aldrig vide sig sikker på, om det man ser, er mareridt, hallucinationer eller virkelighed. Det ene øjeblik spiller skuespilleren Jan Bijvoet rollen som Borgman, men pludselig spiller han også andre roller. Samtidig udfører Borgman (og hans kumpaner) nogle djævelske gerninger, men titelkarakteren fremstilles alligevel i et sympatisk lys.

Filmen er fyldt med modstridende aspekter, og ’Borgman’ er ikke en film for alle, men giver muligheden for en anderledes filmoplevelse.

Rating star
3.6
/6
Brugerne
Rating star
3.2
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere thrillers

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.