Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Boris Godounov

Der bliver trampet på kålhoveder og smidt med kartoffelmos i hoffet i Modest Mussorgskijs – og Ruslands! – hyppigst opførte opera, 'Boris Godounov'. På flere måder kan man sige, at højkultur og lavkultur spiller effektfuldt sammen i denne den hyppigst opførte russiske opera. Hovedpersonen Boris Gudonov støttede først Ivan den Grusomme, men blev så på kontroversiel vis zar i 1598, da arvtageren, Ivans unge søn, døde i hans varetægt. Ironien er til at føle på, da det er en arving med falsk identitet, der syv år senere støder Gudonov fra tronen.

Operaens ekspressive præg har faldet mange for brystet. Både Rimskij-Korsakov og Shostakovitj har prøvet at ‘redde’ den med gennemskrivninger. I dag er vindene vendt, og de fleste enige om, at Mussorgskijs version er den overlegne. Det er da også den version, som den fandenivoldske polske instruktør Andrzej Zulawski her fortolker.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.