Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Brick and Mirror + The Hous - Iran-aften III

1969
’Brick and Mirror’ er blevet kaldt den første modernistiske genistreg i Irans filmhistorie, en poetisk-paranoid stemningsrapport fra en kritisk periode af Irans nyere historie.

Golestans film blander drøm og virkelighed og reagerer seismisk på 1960’ernes skiftende klima i det iranske samfund, herunder de intellektuelles svigt og på korruption, der gennemsyrer alle samfundslag.

Forugh Farrokhzad har en lille, men vigtig rolle som kvinden, der efterlader en baby på taxachaufføren Hasheds bagsæde. Hashed selv er stemt for at skille sig af med barnet, men hans kæreste, Taji, presser hårdt på for at beholde det. Presset driver Hashed til yderligheder.

’Brick and Mirror´ er af filmkritikeren Jonathan Rosenbaum blevet kaldt ‘et miks af Dostojevski og ekspressionisme´, mens andre har peget på den synlige inspiration fra Orson Welles og persisk litteratur (særligt i de indlejrede monologer).
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.