Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

CAFF 22 - A Taxi Driver

137 min

Dette kraftfulde drama ’A Taxi Driver’ er baseret på en historie fra det virkelige liv og handler om en taxachauffør fra Seoul, der utilsigtet bliver involveret i begivenhederne under Gwangju-oprøret i 1980, en helt central begivenhed i det moderne Sydkoreas historie.

Enkefaren Kim Man-seob (den markante stjerne Song Kang-ho, kendt for bl.a. ’Parasite’) lever fra hånden til munden og opdrager sin unge datter helt alene. En dag hører han, at der er en udlænding, der vil betale den utænkelige sum af 100.000 won for en køretur ned til byen Gwangju og tilbage igen – hvilket er nok til at dække flere måneders ubetalt husleje. Så uden at stoppe op for at spørge om detaljerne, tager Kim Man-seob jobbet.

Han samler den tyske journalist Jürgen Hinzpeter op og begiver sig ud ad motorvejen – uden at vide, at Jürgen har en skjult dagsorden.

Da de ankommer til Gwangju, finder de en by under belejring af militæret. Universitetsstuderende og helt almindelige borgere deltager i storstilede demonstrationer mod regeringen og kræver frihed.

Som timerne går, bliver situationen mere og mere alvorlig, og Kim Man-seob bekymrer sig stadigt mere om sin unge datter, som er derhjemme helt alene. Hvad der begyndte som et nemt job, bliver pludselig en kamp på liv eller død – midt i Gwangju-opstanden.

’A Taxi Driver’ har vundet over 20 nationale og internationale filmpriser og var bl.a. Sydkoreas officielle kandidat til den årlige Oscar-uddeling i 2018.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.