Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

The Call of Cthulhu - Lovecraft

1969

Novellen, der lægger navn til denne film, er nok Lovecrafts mest kendte – og titlens monster Cthulhu er med sit tentakelbefængte ansigt, halv blæksprutte, halv drage, blevet ikonet for forfatterens monstrøse mythos. Den suger selv næring fra folketroens sømonster Kraken og Jules Verne, men det er Cthulhu, vi kan takke for fangearme-uhyrer i et utal af horrorfilm.

Instruktør Andrew Leman er tydeligvis kæmpefan af Lovecraft og har lavet en behjertet hyldest, der ikke blot holder sig andægtigt til forlægget, men også er et stilistisk formeksperiment, der fortæller historien ud fra samtidens teknologi, dvs. som sort/hvid stumfilm a la 1928, komplet med datidens special effects i form af miniaturer, stop motion-sekvenser etc. Ligeledes er længden tro mod tidens 5-aktere, lidt under 50 minutter. En godbid for alle, der gerne vil se, hvordan en filmatisering af Lovecraft ville have set ud, dengang han levede!Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.