Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Charlie Wilson's War

Satirisk politisk drama med Tom Hanks og Julia Roberts Læs mere
2008
Drama
102 min
Kan streames på
SF Anytime Rakuten TV Blockbuster

I 'Charlie Wilson's War' møder vi ungkarlen og kongresmedlemmet Charlie Wilson (Tom Hanks), som kom fra Texas og havde for vane at dukke op i boblebade sammen med strippere og kokain.

Men hans "her er der gang i gaden" facade dækkede dog over et ekstraordinært sind, en dybtfølt patriotisme og medfølelse for den lille mand.

Charlies mangeårige ven, velynder og elskerinde Joanne Herring (Julia Roberts) var en af Texas mest velhavende kvinder og en af de argeste kommunist-modstandere og kritikere af Sovjets krig i Afghanistan. Hun var af den opfattelse, at USA’s svar på den russiske invasion var alt for sløvt og hun tilskynder Charlie at gøre mere for de afghanske frihedskæmpere.

Charlies bestræbelser er op ad bakke og han allierer sig med CIA agenten Gust Avrakoto (Philiph Seymour Hoffman), og sammen rejser de rundt i verden og får skabt ellers umulige alliancer mellem pakistanerne, israelerne, ægypterne, våbenhandlere, beslutningstagere og mavedansere.

De beløb, de finansierede til hemmelige operationer mod Sovjet-styrkerne, steg fra 5 millioner dollar til 1 milliard hvert år, indtil Den Røde Hær trak sig ud af Afghanistan.

Da den pakistanske præsident Mohammad Zia ul-Haq blev spurgt, hvordan nogle afghanske bønder kunne vinde over den sovjetiske supermagts hær, svarede han: "Charlie gjorde det".

'Charlie Wilson's War' er instrueret af Mike Nichols - manden bag film som The Graduate, Catch-22 og Closer.

 

Rating star
3.1
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.