Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Citizen Kane (1941)

Verdens bedste film Læs mere
Drama
119 min
Kan streames på
iTunes Blockbuster Rakuten TV SF Anytime

Filmen 'Citizen Kane' (Den store mand) er igen og igen blevet kåret som verdens bedste film af diverse kritikere og filmmagasiner, ikke mindst på grund af dens æstetiske nyskabelser og fortællemæssige overskud.

Historien begynder i 1940, på ejendommen Xanadu, hvor Charles Foster Kane dør i en alder af 70 år. Hans sidste ord er "Rosebud". Journalisten Jedediah Leland forsøger nu at opklare, hvorfor dette var mediemorgulens sidste ord. Dette sker gennem interview med de personer, der stod Kane nærmest.

En journalistfilm på flere planer, der dels handler om avismogulen Kane, der som fattig dreng bliver adopteret af en avisfyrste og senere overdrages imperiet. Kane opdrages til at blive et magtmenneske, og han misbruger i uhildet grad de beføjelser, han har som ejer af en stor avis.

Men samtidig er den narrative struktur sindrigt bygget op omkring en reporters søgen efter svaret på, hvad det sidste ord, Kane sagde i live, betød. 

'Citizen Kane' er blevet kåret til den bedste film nogensinde af Det Amerikanske Filminstitut (AFI).

Rating star
5.4
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.