Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Cleo fra 5 til 7

Drama
90 min
Kan streames på
iTunes Blockbuster SF Anytime Grand Hjemmebio

”Et kvindeportræt malet oven på en dokumentar om Paris,” har Varda rammende kaldt sin første store succes ´Cleo fra 5 til 7´, der originalt udspiller sig i real time. Men vel at mærke i præcis den halvanden time af fotomodellen Cléos liv, hvor hun venter på resultatet af en lægeundersøgelse, som hun frygter vil betyde en dødsdom. Cléo (Corinne Marchand) bevæger sig rundt og rundt i byen – fra Rue de Rivoli over Pont Neuf og smågader via Boulevard Raspail, Parc Montsouris, Place d’Italie – på en særpræget psyko-geografisk rejse. Cléo taler kun ad omveje om sin angst, men hendes blik på byens former og beboere siger en masse. 

Michel Legrand var ærkefransk, og hans score giver filmen en helt særlig pariserstemning, ikke mindst dens knugende smukke titelsang ´Sans toi´. Både formelt og psykologisk var filmen en af 60´ernes mest interessante franske film, der placerede Varda i første række i sin generation. Nyd fine cameos af bl.a. Anna Karina, Jean-Luc Godard, Eddie Constantine og Michel Legrand.

Rating star
4
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Flere komedier

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.