Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Close Encounters of the Third Kind (1977)

Drama
132 min

Spielbergs tredje spillefilm, ’Nærkontakt af tredje grad’ fra 1977, kan med sin fascination af ufoer og billedet af den amerikanske forstadsfamilie i forfald ses som en slags forløber for ’E.T.’ Efter at have spottet et mystisk, lysende fartøj svævende over sin bil bliver telefonmontøren Roy Neary (Spielbergs alter ego Richard Dreyfuss) besat af at finde ud af, hvor ufoen kom fra, og hvorfor andre, der også har set ’lyset’, synes lige så besatte som ham.

Først efter at have forladt sin familie og draget mod Devil’s Tower i Wyoming får Neary svaret – i et visuelt forførende klimaks, hvor John Williams’ symfoniske fem-toners-ostinat bliver en del af plottet. ’Nærkontakt af tredje grad’ er en idealistisk sci-fi-odysse fyldt med magisk lys, religiøs symbolisme og nyskabende visuelle effekter og er én af Spielbergs bedste og mest personlige film.

Rating star
4.7
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Flere science fiction-film

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.