Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

Colette

En rebel foran for sin tid Læs mere
2018
Drama
111 min

Dramaet 'Colette' handler om forfatterinden Sidonie-Gabrielle Colette, der i starten af 1900-tallet vendte op og ned på fransk litteratur. 

Da den unge kvinde Gabrielle endelig stikker af til Paris med den ældre succesforfatter kendt som Willy, er det egentlig for at leve et roligt liv med sin elskede. Men introduktionen til storbyen, Willys flamboyante liv og ikke mindst litteraturen ændrer alt for Gabrielle.

Den vilde livsstil koster mange penge, og snart begynder hun at hjælpe sin mand ved at skrive bøger under hans navn. Men da reaktionerne på hendes semibiografiske bøger om pigen Claudine bliver et kæmpe fænomen, indser Gabrielle, at hun selv er kunstner.

Snart opstår Gabrielles nye personlighed, Colette. En modig, seksuel og kontroversiel kvinde, der ikke er bange for at udfordre de gængse samfundsnormer og kønsmønstre. 

Filmen 'Colette', om den Nobelpris-nominerede forfatterinde, er en evigt relevant fortælling om kærligheden mellem to excentrikere samt om kvinders ret til at blive hørt, set og læst. 

Keira Knightley og Dominic West spiller de to centrale roller, mens instruktøren tidligere har stået bag filmen Jeg er stadig Alice. (copyright: kino.dk) 

Rating star
4.6
/6
Brugerne
Rating star
4.3
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.