Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

The Dead and the Others

'The Dead and the Others' indleder med en mørkeblå junglenat i det nordlige Brasilien ved foden af et vandfald, hvor den 15-årige Ihjãc møder sin afdøde fars ånd. Faren takker for afviklingen af sit begravelsesritual, så han kan rejse til de dødes landsby.

Med denne mystiske oplevelse opdager Ihjãc, at han er ved at udvikle sig til at blive shaman. Men det er ikke den livsvej, han havde set for sig, og Ihjãc udvikler smerter, som han mener kun kan blive kureret af hvide mænd i den nærmeste by. Trods sin elskedes råd bryder Ijhãc op og forlader landsbyen.

Filmens lyddesign er med til at afspejle spændingen mellem det oprindelige og det moderne. I Krahô-folkets lydunivers mødes junglens hvinende araer med brusende vandfald, mens der i byen kontrasteres med en kakofoni af trafiklarm og menneskestemmer.

Udviklet på baggrund af instruktørernes ni måneder hos Krahô folket i Pedra Branca er filmen en fordringsløs, men indsigtsfuld skildring af den unge Ihjãcs vej til at tage det ansvar, der er blevet ham pålagt.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.