Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Death Proof

Quentin Tarantinos usædvanlige b-films hyldest Læs mere
2007
Action
114 min
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster

Filmen 'Death Proof' er Quentin Tarantinos bud på fænomenet "Grindhouse"

Grindhouse dækker over den bølge af billige og halvtarvelige film som strømmede ind over de amerikanske biografer i 70’erne med titler som ’Ilsa, She Wolf of the SS’ og ’I Drink Your Blood’.

Film, hvis overordnede ærinde var at levere vold, sex og action uden hensynstagen til egentlig sammenhængende historie og godt filmhåndværk.

Tarantinos film har alle elementer fra Grindhouse i form af biljagter, ikke helt uskyldige piger, et manglende akt, falske trailere og billeder ude af fokus.

’Death Proof’ er dog hverken parodi eller pastiche, men en hyldest til genren.

Filmen følger den charmerende og diabolske Stuntman Mike (Kurt Russell), der giver eventyrlystne piger en tur i sin specialbyggede bil, som er sikret mod døden på vejene. Noget som efter dyrekøbt erfaring viser sig kun at gælde for føreren…

Med tydelig inspiration fra klassiske oktanfyldte film som ’Bullit’ og ’Vanishing Point’, har Tarantino skabt en hybrid mellem 70’erne og instruktørens egen unikke og overrumplende stil kendt fra Kill Bill del 1Kill Bill del 2 og mesterværket Pulp Fiction.

Robert Rodriguez bidrag til Grindhouse har titlen Planet Terror.

Rating star
3.9
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere actionfilm

Flere thrillers

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.