Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Den farlige Alder - Event

1969
Romanen ’Den farlige Alder’ udkom i 1910 og blev Karin Michaëlis’ store og skandaleombruste gennembrud. Den handler om den søde kløe,drifter og erotik – og som noget nyt om kvindens overgangsalder.

Eugen Illés’ tyske filmatisering fra 1927 fortolker stoffet med fri hånd, psykologiske nuancer og ekstra ingredienser af både komik og moral. Filmen er underholdende og jager skamløst sit erotiske tema. Historien er spækket med markante bikarakterer, som er ramt af den søde kløe.

Midt i komikken stråler Asta Nielsen gådefuldt og karismatisk som Elsie Lindtner, og det lykkes Illés at forblive tro mod romanens kerne og forene komedie og tragedie i en populær film om alder og længsel.

Rollen som den skønne professorfrue, der frygter forfald og glemsel, blev Asta Nielsens næstsidste filmrolle. Hun var på dette tidspunkt 46 år og forlener rollen – som den 40-årige falmende skønhed Elsie Lindtner, der forelsker sig i en yngre mand og lader sig skille, blot for at gemme sig væk på et landsted, hvor hun ældes i ubemærkethed – med den modne kvindes og skuespillers dybe erfaringer.
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.