Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Den gyldne tid

Rumænsk antologi Læs mere
2010
Komedie
155 min

Den rumænske antologi 'Den gyldne tid' portrætterer en nation underlagt en diktators humørsyge under Ceausescus kommunistiske regime, nogle af de værste år i Rumæniens historie.

Rumænernes ofte absurde hverdag skildres i filmen gennem en serie vandrehistorier, der understreger, at det var humoren, som holdt dem i live.

Når Ceausescu drog ud på et af sine arbejdsbesøg, skete det ikke sjældent at borgmestrene i landdistrikterne hængte frugt på træerne, for at adlyde de mærkeligste ordrer fra Partiet og ikke falde i unåde.

Ceausescu måtte desuden ikke afbildes på offentlige billeder uden hat, når repræsentanter fra den rådne kapitalistiske verden var i nærheden.

En professionel chauffør bestemmer sig for at åbne sin af regeringen forseglede lastbil og opdager sammenhængen mellem æg, påske og ægteskabelig kærlighed.

En politimand får en levende gris som gave før jul, og beslutter sig for at gas er den bedste måde at aflive dyret på, så de sultne naboer hører det.

Og i 80'ernes Rumænien leger Bughi og Crina Bonnie og Clyde og stjæler ilt på flaske.

Den ene af episoderne i 'Den gyldne tid' er instrueret af Cristian Mungiu (’4 måneder, 3 uger og 2 dage’).

Rating star
5.4
/6
Brugerne
Rating star
4
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere komedier

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.