Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Den skønne strigle

'Den skønne strigle' har Michel Piccoli i en af sit livs roller som den martrede kunstmaler, der har arbejdet på et maleri af sin kone (Jane Birkin) i ti år uden at kunne forløse sin vision. Da en ung kunstner og hans endnu yngre elskerinde Marianne (Emmanuelle Béart) besøger parrets landsted, sætter det imidlertid både inspirationen og lidenskaberne fri – men først efter en kreativ styrkeprøve mellem den aldrende maler og hans stædige, unge muse.

‘Den skønne strigle’ blev modtaget varmt ved premieren i Cannes i 1991, hvor den modtog Juryens Grand Prix. Det er også en umiskendeligt fransk film, der med impressionistisk lethed og tematisk tyngde blev en uventet succes og fik et større publikum i tale.

Instruktøren Jacques Rivette hører til i den franske nybølge-generation, der slog igennem i starten af 1960'erne. Hans film var eksperimenterende og i særdeleshed kendt for deres meget lange varighed, der gør, at filmene ikke er blevet set særligt ofte. Med 'Den skønne strigle' har Jacques Rivette lært af sine fejl og har derfor lavet filmen i to versioner, hvoraf den ene kun varer 120 minutter, den anden 236 minutter. Vi viser den oprindelige og lange version.
Rating star
1
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.