Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Der Kreis

Doku-drama om homoseksuelt magasin Læs mere
2015
Dokumentar
102 min

Filmen 'Der Kreis' er et doku-drama, der handler om den nyuddannede lærer Ernst, der i midten af 1950erne bliver del af Der Kreis - en hemmelig aktivistgruppe i Zürich, som trykker og udgiver et af verdens første homomagasiner. 

Ernst skilter ikke med sin seksualitet, men vover sig alligevel med til Der Kreis’ ekstravagante fester, som tiltrækker mænd fra nær og fjern og gør Der Kreis til et forbillede for tidens spirrende homo-organisationer i Europa og USA. En aften forelsker han sig i den smukke sanger Röbi, og de to unge mænd indleder et intenst forhold og bliver en del af Der Kreis’ aktivistgruppe.

For en tid er Schweiz et fristed for gruppens diskrete aktivisme. Homoseksualitet er ikke forbudt, og så længe censurreglerne overholdes, kan de unge aktivister sende magasiner til abonnenter uden for landets grænser. Men da italienske trækkerdrenge begynder at vække blodig opsigt i Zürichs natteliv, kan myndighederne ikke længere vende det blinde øje til. 

Det dokumentariske drama 'Der Kreis fortæller 60 år efter begivenhederne Ernst og Röbis turbulente og passionerede historie, der samtidig er stykke fascinerende Europa-historie. Filmen instrueres af Stefan Haupt og har Matthias Hungerbühler og Sven Schelker i de bærende roller.

Rating star
5.1
/6
Brugerne
Rating star
4
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.