Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Det forheksede slot (1963)

Efter H.P. Lovecraft Læs mere
Gyser
87 min

‘Det forheksede slot’ er den første amerikanske filmatisering af H.P. Lovecraft i spillefilmslængde, men af marketing-grunde valgte man at bruge titlen på et af Edgar Allan Poes digte i stedet for titlen på den Lovecraft-historie, som filmen bygger på, nemlig ´The Case of Charles Dexter Ward´ (forfatterens eneste værk af roman-længde).

Det er en gotisk gyser om afdøde troldmænd vakt til live igen, og ældgamle, forbudte bøger, skæbnesvangre besættelser, både i overført og konkret forstand, og filmen holder sig nogenlunde til Lovecrafts historie, men flirter også kraftigt med datidens Poe-filmatiseringer. B-filmenes grand old man Roger Corman står bag løjerne, og både Vincent Price og Lon Chaney Jr. er at finde på rollelisten. Desuden har selveste Francis Ford Coppola haft en finger med i spillet, idet han har stået for dele af dialogen.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere gyserfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.