Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Diplomati

Ordets magt Læs mere
2014
Drama
88 min
Kan streames på
iTunes SF Anytime

Filmen 'Diplomati' foregår om natten, den 25. august 1944, hvor Tysklands militære guvernør i Paris, Dietrich von Choltitz, får besøg af den svenske generalkonsul Raoul Nordling.

Årsagen til det uventede visit er Adolf Hitlers direkte ordre om at jævne byen med jorden, før de allierede styrker tilbageerobrer Frankrigs hovedstad. Nordling lægger ikke skjul på sin agenda, og samtalen udvikler sig til et diplomatisk maraton, der skal redde Paris fra den totale ødelæggelse.

Mødet mellem de to historiske personager er i princippet et kammerspil, men Volker Schlöndorffs (Bliktrommen) filmatisering af Cyril Gelys skuespil føles alligevel ikke som filmet teater. Selvom kameraet bruger mest tid på den altafgørende diskussion mellem Choltitz og Nordling, bevæger det sig også udenfor rummets fire vægge for at møde andre personer, der fik indflydelse på den skæbnesvangre nat.

Niels Arestrup spiller Dietrich von Choltitz, imens Nordling portrætteres af André Dussollier. (copyright: kino.dk)

Rating star
3.9
/6
Brugerne
Rating star
3.8
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Flere krigsfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.