Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Don Giovanni

Søren Kierkegaard forsikrede i værket ’Enten-Eller’, at Mozarts ’Don Giovanni’ er det største kunstværk, der nogensinde er skabt. Sandt er det i hvert fald, at operaen fra 1787 hæver sig langt over de mange andre operaer baseret på legenden om Don Juan.

Vi skriver Spanien anno ca. 1600. Don Juan er en skrupelløs kvindebedårer, som – sammen med sin tjener Leporello – kaster sig ud i alle slags eventyr med det ene formål at erobre kvinde’hjerter’. Operaen hører til i kategorien dramma giocoso, dvs. en komedie med tragiske øjeblikke.

Joseph Losey (1909-84) interesserede sig i film som ’Snylteren’, ’Ulykkesnatten’ og ’Sendebudet’ (alle med manuskript af Harold Pinter) for magtforhold i klassesamfundet, ofte skildret i en kunstfærdig, symbolladet stil. Så han var det oplagte valg til i 1979 at stå for ’Don Giovanni’, en af Hollywoods sjældne operafilmatiseringer. Helaftensfilm med pause – billetpris 95/65 kr.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.