Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Dræb ikke en sangfugl (1962)

Kan streames på
SF Anytime Dansk Filmskat
Film kan give os indsigt i nogle af de store temaer, som advokater og dommere dagligt tumler med, såsom konflikten mellem lov og moral, de tvetydige roller advokater spiller i forhold til retsplejen og vanskeligheden ved blot at bestemme, hvad retfærdighed er.

I samarbejde med Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet præsenterer vi i de kommende programmer en række markante film og lægger op til diskussion af problemstillinger omkring ret, moral, retfærdighed og de æstetiske nuancer i filmenes fortællemønstre.

Vi lægger ud med Robert Mulligans ‘Dræb ikke en sangfugl’ (1962). Filmens dramatiske centrum er retssagen mod en sort mand anklaget for at have voldtaget en hvid kvinde – en begivenhed løst baseret på de faktiske retssager mod ni afroamerikanske unge, som blev uretfærdigt dømt for at voldtage to hvide kvinder. Filmen rejser grundlæggende spørgsmål omkring racerelationer, social retfærdighed og juridisk etik.

Serien bliver indledt af retshistoriker og professor Ditlev Tamm, og ‘Dræb ikke en sangfugl’ bliver introduceret (på engelsk) af adjunkt Russell Dees.
Rating star
5
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.