Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Du er ikke alene (1978)

En dansk nyklassiker Læs mere
Dansk
120 min
Kan streames på
Blockbuster

Med Sebastians iørefaldende titelsang er dette et tidsbillede og en filmklassiker for alle, der var unge i halvfjerdserne og en rammende skildring af "det at blive voksen", som også kan ses i dag...

Ove Sprogøe er den autoritære og gammeldags forstander på en efterskole for drenge. Han forstår ikke de unges meninger og udtryksformer og de forstår ikke ham. Konflikten lurer om hjørnet og da en uskyldig episode kulminerer med en bortvisningsaffære, beslutter eleverne at gøre oprør.

Parallelt med skoleoprøret følger vi det spirende forhold mellem forstandernes søn Kim på 12 og den 15 årige Bo. Et venskab, som får Kim til at snige sig ud om natten og ind i Bos seng! Og midt i balladen med elev-strejke beslutter Kim og Bo at springe ud foran forældre, klassekammerater og lærere...

Glæd dig til et gensyn med Lasse Nielsens skønne og vedkommende ungdomsfilm, som som med sit kontroversielle skildring af oprør mod autoriteterne og spirende seksualitet mellem to unge drenge skabte voldsom debat i slutningen af halvfjerserne.

Rating star
4.8
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere danske film

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.