Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Dybet

Fisker på dybt vand Læs mere
2013
Drama
95 min
Kan streames på
Blockbuster

'Dybet' starter en kold nat i marts 1984. Nogle kilometer ud for Islands Vestmannaøer synker fiskebåden Breki og trækker næsten hele besætningen med sig i dybet. Tre fiskere overlever, men efter nogle timer i det iskolde hav er Gulli den eneste, der er tilbage.

Efter seks timers kamp på liv og død skylles den udmattede fisker endelig op på land. Gulli bliver anset som dagens helt og en videnskabelig anormalitet, og alle vil have at vide, hvordan han kunne slippe fra forliset i live. Nu kæmper han med de psykologiske mén efter ulykken og med skyldfølelsen over at være eneste overlevende.

Filmen er baseret på den sande historie om Guðlaugur Friðþórsson - en nationalhelt, men også et forklarligt videnskabeligt fænomen. Hændelsen beskrives af Baltasar Kormákur, som er én af de islandske instruktører, der satte det lille ørige på filmverdenskortet med debuten '101 Reykjavik' fra 2000 og senere 'Mýrin' i 2006.

De hjemlige film skaffede ham en billet til de helt store filmstudier i Hollywood, hvor han har instrueret Forest Whitaker og Julia Styles i 'A Little Trip to Heaven' (2005) og ikke mindst Mark Wahlberg i actionfilmen 'Contraband' (2012).

Med 'Dybet' er han tilbage i sit hjemland, og det har øjeblikkeligt kastet 11 islandske Edda-priser af sig. Kormákur er også aktuel med den amerikanske action-thriller 2 Guns.

Rating star
4.5
/6
Brugerne
Rating star
4.3
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.