Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Elverhøj

Kan streames på
Blockbuster

Ouverturen til ’Elverhøj’ er i filmens verden bedst kendt fra ’Olsen-banden ser rødt’ (1976), hvor forbrydertrioen kupper Det Kongelige Teater til Kuhlaus toner. Svend Methlings filmatisering af Heibergs nationalklenodie blev vel modtaget i samtiden.
Historien kredser om et bryllup, hvor Kong Christian IV (Nicolai Neiiendam) skal bortgifte sit gudbarn Elizabeth (Eva Heramb) med lensmanden Ebbesen (Peter Poulsen), der dog hemmeligt mødes med den smukke elverpige Agnete (Karin Nellemose).
Alt løses dog efter mange forviklinger, da Elizabeth alligevel hellere vil have kongens hofmand Flemming.
Filmen har hidtil været svær at komme til at se, men er nu digitaliseret. Berlingskes anmelder Borberg beskrev, at filmen fik: ”Noget særligt dansk ind i selve Kameraføringen, et langt, roligt eller sværmerisk Strøg, der følger Landskabets Linier, flugtende med Elvertågernes Strimer.”
Alt i alt en samvittighedsfuld filmatisering af Heibergs romantiske skuespil, der udnytter filmens muligheder for også at inddrage de nationale landskaber.

Rating star
2
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.