Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

En due sad på en gren og funderede over tilværelsen

Roy Anderssons Guldløve-vinder Læs mere
2015
Drama
101 min
Kan streames på
iTunes SF Anytime Blockbuster

Filmen 'En due sad på en gren og funderede over tilværelsen' handler om spøg og skæmt-sælgerne Sam og Jonathan, hvis dedikerede mission er at få folk til at smile.

Selv har de dog ikke meget at grine af, for forretningen går ikke så godt, og de skylder penge til skattevæsnet. Men hverdagen er ikke helt almindelig for Sam og Jonathan, der bliver involveret i absurde, sære og ofte komiske situationer.

Filmen er sidste del af Roy Anderssons trilogi om "det at være menneske". De to første var Sange fra anden sal og Du levende. Og i lighed med forgængerne består den absurde komedie af en række faste kameraindstillinger, der lægger op til, at tilskueren selv undersøger billedet for finurlige detaljer og kreative påfund.

Inspirationen kommer fra både Ingmar Bergman og Jacques Tati, men der er også en grad af Monty Python over Anderssons særprægede univers.

'En due sad på en gren og funderede over tilværelsen' blev hædret med Guldløven i Venedig. (copyright: kino.dk)

Rating star
4
/6
Brugerne
Rating star
4.7
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Flere komedier

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.