Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

En generation

‘En generation’ foregår i 1942 og fokuserer på en gruppe teenagere, der vokser op i et krigshærget Warszawa og gradvist tilslutter sig modstandsbevægelsen.

Hovedpersonen Stach bliver frihedskæmper og tiltrukket af den unge kommunistiske agitator Dorota. Hun ændrer hans navn til bondenavnet Bartek, hvilket er mere i overensstemmelse med den rolle, hun tildeler ham i klassekampen.

Sammen med sine venner Jasio, Jacek og Mundek (sidstnævnte spillet af Roman Polanski) deltager Bartek i en række attentater mod nazisterne. Da Dorota bliver arresteret, overtager Bartek ledelsen af den lille modstandsgruppe i den besatte by.

Allerede i sin første film demonstrerer Wajda en bemærkelsesværdig overlegen kontrol med filmmediet, og han gør op med den teateragtige skuespilstil, som indtil da havde præget polsk film.

Jerzy Lipmans kameraarbejde indfanger overbevisende den ubarmhjertige hverdag i en hovedstad martret af jødeforfølgelser, spærretid, arrestationer og vilkårlige henrettelser.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.