Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Epidemic

Kan streames på
Grand Hjemmebio Blockbuster SF Anytime iTunes
'Epedemic', anden del af von Triers såkaldte ’Europa-trilogi’ (med ‘Forbrydelsens element’ og ‘Europa’ som de øvrige dele) skiller sig ud ved at være mere konceptfilm end fortælling. ‘Epidemic’ er i selve sin produktionsmåde et eksperiment en demonstration af, at der kunne laves en lowbudget-film af visionsmæssigt format.

Filmen handler om sin egen tilblivelse, og den har von Trier og manuskriptforfatter Niels Vørsel i hovedrollerne. De spiller en instruktør og manuskriptforfatter, der skal skrive en film på kun fem dage. Filmen skal handle om byldepest i Europa, og mens de skriver, bryder pesten ud i Europa.

I en af filmens mange morsomme scener modtager filmkonsulent Claes Kastholm Hansen det manuskript, der i de forløbne dage er gået helt op i limningen. Enkelte sekvenser i den bevidst skrabede produktion er rystende flotte, nemlig de scener fra von Triers vision for den endelige film, der kommer til ære og værdighed i smægtende 35mm-optagelser.

'En bagatel, der nærmest ligner et mesterværk,' skrev anmelder Klaus Lynggaard.
Rating star
2.9
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.