Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

The Eyes of Orson Welles

Kan streames på
SF Anytime Blockbuster

Mark Cousins' dokumentar, 'The Eyes of Orson Welles', der havde premiere i Cannes i 2018, er et personligt kærlighedsportræt af en af filmhistoriens største genier. Da Cousins som barn for første gang overværede Welles’ ’Politiets blinde øje’ forstod han ikke meget af filmen, men var alligevel dybt fascineret. ”You threw a rope to me, Orson” udbryder Mark Cousins i filmens åbning på charmerende irsk, og et frø til en livslang kærlighed til filmen var plantet i ham.

Orson Welles elskede at tegne og male, længe før han blev filminstruktør. Han studerede som ung på Art Institute of Chicago og lavede fantastiske skitser og portrætter som forarbejde til sine filmprojekter. Datteren Beatrice Welles giver Mark Cousins adgang til et kæmpe arkiv af skitser, tegninger og malerier, der tydeligt viser, at hendes far hentede stor inspiration fra sine rejser til Irland, Marokko, Spanien og Paris. Orson Welles' kærlighed til det visuelle udtryk var enorm, hvad enten han udtrykte sig som tegner, teater- eller filminstruktør. Hans sans for kameravinkler og valg af locations er uovertruffen, og han hentede stor inspiration i hele kunsthistorien.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.