Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Female Trouble (1974)

1969
Komedie
89 min

Sidst I 60’erne samlede kultinstruktøren John Waters en entourage af punks, queers and gays. De blev det berygtede Dreamlanders Crew, der i det følgende tiår – med Waters’ 16mm-kamera som våben – skød al borgerlig moral og god smag i smadder: ”Crime is beauty!” hedder det i hovedværket ’Female Trouble’, som er den ultimative hyldest til Waters’ über-darling, den 150 kilo tunge transvestit Divine, der leverer sin vel nok bedste præsentation i samarbejdet med en amerikanske kultmager.

Vi følger pigen Dawn Davenport (Divine) fra hendes tidlige teenageår som go-go-pige til hun som voksen kvinde ender i den elektriske stol anklaget for kidnapning og massemord. Filmen er en tour-de-force i surreel bad-taste-æstetik. Kort sagt Waters i sit helt rette element. Karaktererne er gennemført usympatiske og filmen i det hele taget dybt depraveret – men ligeledes leveret med en unik sans for humor. En absurdistisk kommentar til det moderne vestlige samfund anno årtusindeskiftet.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere komedier

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.