Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Film Adventurer Karel Zeman (2015)

Dokumentar
112 min
Kan streames på
iTunes

I ‘The Film Adventurer Karel Zeman’ fortæller Terry Gilliam, Tim Burton, Koji Yamamura og Kosei Ono om, hvordan Karel Zeman har inspireret deres virke som filmskabere. Fra Japan til USA har hans film influeret nutidens filmfolk. Zemans epokegørende ‘Kaptajn Nemos sidste bedrift’ blev distribueret verden over, og blev vist i 92 biografer i New York alene. Få et fascinerende og dybdegående indblik i de filmtricks, der fik magien til at ske.

Zeman var en genial drømmearkitekt, der skabte sin egen håndgjorte verden ved hjælp af fantasien alene. Han var komplet autodidakt, og er derfor ikke let at definere ud fra diverse filmbølger eller -retninger. En hårdtarbejdende og perfektionistisk pioner med enestående sans for at se verden med et barns øjne gør ham til den mest succesfulde og fejrede tjekkiske filmskaber i verden. Takket være filmenes poetiske legesyge og oprigtighed ældes de aldrig. Zeman var og er uden sidestykke i filmhistorien.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.