Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Five Fingers for Marseilles

Kan streames på
Amazon Prime SF Anytime Blockbuster

‘Five Fingers for Marseille’ er intet mindre end en sydafrikansk western, der både kan sin Sergio Leone og tør twiste genre-forskrifterne med kapow og charme – ligesom landskaberne i provinsen Free State (tæt ved Lesotho) kommer til forfriskende visuel anvendelse.

For 20 år siden forsvarede den unge ‘Five Fingers’-bande landsbyen Railway uden for Marseille mod brutal politiundertrykkelse. En af de fem, Tau, skød to politifolk og tog flugten op i bjergene. Nu vender han tilbage i håbet om et stille liv. Men selv efter apartheids ophør hersker korruptionen i skikkelse af en lokal magnat. Kan Tau kaste lade fortiden ligge, eller vil han samle sin gamle bande, der i mellemtiden er blevet politikere og politifolk, igen?

Selv om historien tjener som en kritik af den moderne sydafrikanske politik, bruger instruktør Michael Matthews sin visuelle stil til at fremhæve mytologi over antropologi.

”Farver, kostumer og cinematografi hælder til det fantasifulde og allegoriske, hvilket giver kommentarerne friskhed. Her er saloon-døre pyntet med kors, skurkene bærer hvidt sjal i stedet for sort hat, og frihedskæmpere skyder med ærtebøsser frem for pistoler,” skrev The New York Times om filmen.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.