Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Fortiden

Hemmeligheder og løgne Læs mere
2014
Drama
130 min
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster

I filmen 'Fortiden' mødes iranske Ahmad i lufthavnen med sin franske eks, Marie. Han er nemlig taget til Frankrig for endelig at ordne skilsmissepapirerne, så hun kan være sammen med sin nye kæreste, Samir.

Samtidig beder Marie sin kommende eksmand om at undersøge, hvorfor hendes teenagedatter er så vred på hende. Men Ahmad behøver ikke at grave særlig dybt for at finde ud af, at familiemedlemmerne, unge som gamle, alle gemmer på hemmeligheder, og snart begynder skelletterne at vælte ud af skabet.

For tre år siden satte Asghar Farhadi igen Iran på filmverdenskortet, da han vandt en Oscar for ’Nader og Simin - en separation’ i kategorien Bedste ikke-engelsksprogede film.

Hans nyeste værk er dog fransk, men har flere ting tilfælles med den meget roste forgænger. Hovedrollen, spillet af Ali Mosaffa, er den bløde, iranske mand, gennem
hvem vi får historien fortalt, og ligesom i den tidligere film ligger han i skilsmisse med sin kone.

Hun har til gengæld sine egne, for Ahmad nogle gange uforståelige, motiver og spilles af franske Bérénice Bejo, der bragede igennem i den Oscar-vindende ’The Artist’ (2011).

Instruktøren er en mester i at skabe fortættede dramascener, der via deres skarpe dialog og skuespil næsten tenderer en thriller - dog uden nogensinde at miste fokus på det vigtigste: karaktererne og deres indbyrdes forhold.

Rating star
4.3
/6
Brugerne
Rating star
5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.