Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Girlhood

Gruppementalitet hos franske piger Læs mere
2014
Drama
112 min
Kan streames på
Blockbuster SF Anytime

I filmen 'Girlhood' bor 16-årige Marieme i en forstadsghetto ved Paris. Hun kommer fra et problemfyldt hjem med sin mor, tre mindre søskende og en voldelig storebror, og hun passer ikke rigtig ind nogen steder.

Marieme ser sin store chance i en gruppe bestående af tre piger, hvis uafhængighed og attitude inspirerer hende til at skifte navn (til Vic for "victoire"), droppe ud af skolen og ændre sin tøjstil. Nu er spørgsmålet bare, om det nye fælleskab kan give hende den frihed og selvstændighed, hun drømmer om, eller om det farlige og kriminelle miljø drager hende ned i undergrunden?

'Girlhood' er en fransk film, som trods titlen ikke skal forveksles med Richard Linklaters amerikanske Boyhood, selvom de er beslægtede ved at handle om den svære ungdom.

Filmen kan bedre sammenlignes med instruktøren Céline Sciammas tidligere ungdomsfortællinger, 'Water Lilies' (2007) og 'Tomboy' (2011), der også realistisk skildrer unge kvinders barske søgen efter identitet i et samfund, hvor de ikke passer ind. Dramaet, der også kan sammenlignes med velrenommerede Hadet (1995), har fået en overvældende positiv modtagelse af store internationale filmmedier. (copyright: kino.dk)

Rating star
4.3
/6
Brugerne
Rating star
4
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.